Άνοιξη των πλήκτρων
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο κύκλος «Άνοιξη των Πλήκτρων» που διοργάνωσε η κοινωφελής  επιχείρηση ΦΑΡΙΣ του Δήμου Καλαμάτας και το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας με την σημαντική χορηγία του Ιδρύματος Γεωργίου & Βικτωρίας Καρέλια και την στήριξη του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων των μαθητών των σχολών της ΦΑΡΙΣ.

Η «Άνοιξη των Πλήκτρων» είναι ένας πολύ πετυχημένος θεσμός που αφορά μια σειρά από πιανιστικά ρεσιτάλ αλλά και γενικότερα συναυλίες με  πληκτροφόρα όργανα.

H φετινή “Άνοιξη των πλήκτρων” στέφθηκε με επιτυχία καθώς συνολικά πάνω από χίλια εκατό άτομα παρακολούθησαν με ενδιαφέρον και ενθουσιασμό τις εννέα συνολικά συναυλίες του κύκλου.

Στόχος του κύκλου είναι να παρουσιαστεί το ρεπερτόριο του πιάνου αλλά και άλλων πληκτροφόρων οργάνων σε όλο το χρονικό πλαίσιο του ρεπερτορίου και γίνεται προσπάθεια να υπάρχουν πάντα έργα του 20ου και 21ου αιώνα και κυρίως συγχρόνων Ελλήνων συνθετών.

Ο κύκλος ξεκίνησε την Κυριακή 19 Μαρτίου  στην αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας με έναν νέο αλλά αρκετά υποσχόμενο σολίστ, τον Γιώργο Ρηγόπουλο με έργα Bach – Busoni, L.v. Beethoven, F. Chopin, και F. Liszt. Στη συνέχεια στις 26 Μαρτίου, η Ερατώ Αλακιοζίδου παρουσίασε έργα  Ελλήνων Συνθετών και συγκεκριμένα έργα Θ. Αντωνίου, Γ. Κουρουπού, Γ. Κουμεντάκη, Κ. Τσουπάκη, Λ. Χατζηλεοντιάδη, Σ. Γυφτάκη και Α. Νασοπούλου. Στις 2 Απριλίου στο Πνευματικό κέντρο της πόλης, ο Απόστολος Παληός παρουσίασε έργα F. Chopin και J. Brahms, P.I. Tchaikovsky και στις 7 Απριλίου, η τάξη κρουστών του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας παρουσίασε ένα εντυπωσιακό πρόγραμμα με έργα των J. Cage, S. Reich, V. Lobos, W. Kraft, και N. Rosauro. Στις 23 Απριλίου η Ντόρα Μπακοπούλου σε μια μαγική βραδιά στο Πνευματικό Κέντρο της Καλαμάτας παρουσίασε έργα F. Chopin, P.I. Tchaikovsky, J.S. Bach, S. Rachmaninoff και Στάθη Γυφτάκη. Στις 30 Απριλίου η Μαρία Παπαπετροπούλου και η Πόπη Μαλαπάνη παρουσίασαν χορούς για δύο αλλά και τέσσερα χέρια. Στις 3 Μαΐου ο Κωνσταντίνος Γαλάνης παρουσίασε 2 σονάτες του L.v. Beethoven, στις 14 Μαΐου η Έλενα Χούντα έργα C. Debussy, F. Liszt, F. Chopin, S. Rachmaninoff, I. Albeniz, G. Gershwin και ο κύκλος έκλεισε με την Κατερίνα Κωνσταντούρου σε έργα Ν. Ιωακείμ, K. Szwed, Μ. Παρασκάκη, L. Dallapiccola, Ν. Σκαλκώτα, και A. Copland.