Τελετή Εγκαινίων στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας για τον νέο Στεφανιογράφο

 
Την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017, ώρα 20:00, πραγματοποιήθηκε η τελετή των εγκαινίων στο αμφιθέατρο της Νοσηλευτικής Μονάδας Καλαμάτας. Τα εγκαίνια τέλεσε η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο κύριος Προκόπης Παυλόπουλος. Κατά τη διάρκεια της τελετής, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απένειμε στους δωρητές τιμητικές πλακέτες.

Ο στεφανιογράφος αποκτήθηκε από δωρεές των Ιδρυμάτων: Σταύρος Νιάρχος, Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια και Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακοπούλου.

Η κυρία Βικτωρία Καρέλια, Πρόεδρος του Ιδρύματος Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια, εξέφρασε τη χαρά και την ικανοποίησή της καθώς με τον στεφανιογράφο ενισχύεται η δυνατότητα εξυπηρέτησης περισσότερων ασθενών. Αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην αμεσότητα με την οποία έγινε δεκτή η δωρεά, χωρίς ιδιαίτερα γραφειοκρατικά εμπόδια, διότι, όπως είπε, πολλές φορές δεν αρκούν τα κονδύλια και οι αγαθές προθέσεις των δωρητών, ώστε να παραχθεί ένα αξιόλογο έργο. Χρειάζεται επιπλέον όραμα, εργατικότητα και επαγγελματισμός.

Επίσης, ανέφερε ότι οι δωρητές έκαναν αυτό που θεωρούσαν χρέος τους. ‘Oμως, η Πολιτεία οφείλει, με τη σειρά της, να εξασφαλίσει τις αναγκαίες συνθήκες, που θα επιτρέψουν στους πολίτες να επωφελούνται αδιάλειπτα από το έργο τους. Αυτό, όπως η κυρία Καρέλια σχολίασε, είναι το στοίχημα το οποίο συνήθως χάνεται στον τομέα της υγείας, αλλά δεν πρέπει να χαθεί και αυτή τη φορά.