Διημερίδα με θέμα «Εξάγοντας Ποιοτικά Αγροτικά Προϊόντα» (2ο μέρος)

Η διημερίδα με θέμα την υποστήριξη και προώθηση των εξαγωγών των ελληνικών αγροτικών προϊόντων συνδιοργάνωθηκε από το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και το Ίδρυμα Γεωργίου & Βικτωρίας Καρέλια και πραγματοποιήθηκε στις 8 και 9 Δεκεμβρίου 2014, στο ξενοδοχείο Horizon Blu με την οργανωτική υποστήριξη του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων και του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.

Συμμετείχαν άνω των 150 επαγγελματιών και παραγωγών της Μεσσηνίας, έγιναν 343 business to business (B2B) συναντήσεις ανάμεσα σε εξαγωγικές επιχειρήσεις της Μεσσηνίας και αγοραστές από το εξωτερικό ενώ προχώρησαν και σε κλείσιμο εμπορικών συμφωνιών. Επίσης πραγματοποιήθηκαν 21 εισηγήσεις από εκπροσώπους του Υπουργείου Εξωτερικών, από αγοραστές και γνώστες των εξαγωγών, προσφέροντας την εμπειρία τους, πολύτιμη ενημέρωση και σημαντικές πρακτικές πληροφορίες στους συμμετέχοντες.

Κατά το θεωρητικό μέρος της διημερίδας έγινε ενημέρωση μεταξύ άλλων για τη στρατηγική, το νομικό πλαίσιο καθώς και τους τρόπους επιτυχημένου εξαγωγικού marketing και αποτελεσματικής προώθησης των προϊόντων σε ΗΠΑ, Αυστραλία, Κίνα και Γαλλία.

Το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και το Ίδρυμα Γεωργίου & Βικτωρίας Καρέλια συνεχίζουν έμπρακτα την προσπάθεια που στοχεύει στην υποστήριξη και την προώθηση της τοπικής κοινωνίας.